Saturday, 6 February 2016

Zážitek s Friends - Paleo Gourmet Menu


Kachna rosé, cibulová marmeláda s vínovou redukcí, sezamové housky


Včera jsem zažila jeden z nejkrásnějších večerů v našem podniku. Vládla u nás pohoda, pěkná atmosféra. Jsem pyšná na to, že se u nás sešlo tolik skvělých lidí, kterým jsme mohli darovat nádherný večer. 

Když jsem se učila vařit, nešlo mi až tak o chutě. Samozřejmě, vždy jsem ráda jedla. Ale vařit sama sobě nemůže nikdy být tak krásné, jak pro někoho. Pro mě je vařeni forma komunikace. Mám tě ráda, chci ti dopřát něco dobrého. Přeji si, aby sis užil večer. 

Celá myšlenka vaření se u mě vždy točila kolem toho, pro koho vařit. Vařila jsem pro rodinu, pekla do školy, na večírky, pořádala pizza párty, pekla pro kamarádky. Pečení a vaření je sdílená radost. Jídlo samo o sobě mi prostě přijde jako potravina, element, kterému ale můžete dát tu přidanou hodnotu, kousek sebe. Zabalit k tomu zážitek, kouzlo, péči. Vytvořit tu pohodu. Vyčarovat úsměv na tváři. Pustit si k tomu hudbu, obklopit se kamarády. Myslet na to, jak je ten život krásný a užít si ho. To je pro mě gastronomie. Vytvářet zážitek. 

Co myslíte, co je pro nás největší radost? 
Pochvala jídla?
Ani ne... Neříkám, že nepotěší. Ale vidět, že si někdo u nás užil parádní večer, je jiný level. 

Včera se nám to prostě povedlo. Naše první degustace s kombinací jídla, vína a kávy dopadla naprosto skvěle. Od první chvilky vládla taková ta až sváteční pohoda. A celý večer to jen gradovalo. 

Už samotná myšlenka byla skvělá. Rebelové Honza a Michal totiž ještě v létě vymysleli, že by chtěli udělat degustaci káva, jídla a vína. Oni už dříve s Honzou Stávkem snoubení vína a kávy dělali, a říkali si, že by to chtěli obohatit i jídlem. 

Tak vznikla idea a pustili jsme se do plánování. Termín nebylo úplně jednoduché sladit. Rebelbean žije nadupaným punk životem a mají akcí nad hlavu. Honza Stávek se ve sém vinařství zrovna taky nenudí... Nakonec se ale termín našel a šli jsme do toho. 

Sestavit menu nebylo vůbec těžké. Ono přece jenom... z dobrých surovin se vaří jednoduše. A přidat kávu a víno do jídla není vůbec mozkově namáhavé. Honza Stávek doladil, které víno se k dané surovině hodí nejvíc. Víno se objevilo v cibulové marmeládě, v dýňovém krému, ve vínové redukci a v dezertech ve formě sabayonu. Kávu jsme dochutili hovězí, zmrzku, cheesecake a panna cottu. 

Taková krásná kombinace chutí a vůní :) 

A pak nezbylo, než si to všechno užít. Naše degustace posouváme do úrovně zážitku nejen z hlediska jídla. Nejde nám pouze o tom, abyste se dobře najedli. Chceme, abyste zažili něco, co vás nadchne. 

Musím uznat, v sestavě těchto pánů jsem to měla lehké. Dokázali jsme vám předat svoje poznatky, zkušenosti. Rozvinula se zajímavá debata a padlo mnoho dotazů k zamyšlení. 

Na tuto akci budu vzpomínat dlouho. Loučili jste se s námi s radostí v očích. Až mě to dojalo :) 

Včera jsme si dokázali, že umíme nadchnout a vytvářet kouzelné akce. Nesmírně nás to těší a budeme pokračovat. Jak jistě už víte, každý pátek pořádáme řízené degustace. Příští v pořadí bude zrovna Rumová Degustace Radka Navrátila, kde vaří taky náš tým. Úspěch těchto večeří nás žene dopředu a vznikají nové nápady. Je vidět, že jsme se trefili do něčeho, co v Brně chybělo :) 

O našich bláznivých plánech vás budeme informovat!  




1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete