Saturday, 12 March 2016

Jak se Food Incubator zrodil? :)


Založili jsme nový projekt, takovou naši srdcovku. 
Věříme, že pomáhat a dávat nás učí nejvíce. Chceme se podělit o naše zkušenosti a chceme vás nadchnout. 

Co je FOOD Inkubátor? 

Jedinečný projekt, naše "náhodou" narozené, ale o to více milované dítko :)

Naše Míša jednou prohlásila, že by ráda otevřela vietnamské bistro. Nějak jsme se bavili, kdo o čem sní, co by rád, kdyby mohl. A ona že chce vlastní bistro, s vietnamskou kuchyní, v centru Brna. 
Samozřejmě, dokud svá přání nevyslovíte, ve vaší hlavě žije několik překážek, představ, co a jak by šlo nebo nešlo. Tak jsem jí navrhla, ať začne u nás. Ať zkusí, zda vůbec její koncept má hlavu a patu. Zda by lidi její jídlo opravdu nadchlo. Je schopna přitáhnout zákazníka? Je natolik šikovná, aby uvařila skvělé jídlo, nakoupila, naplánovala, vymyslela, psala o tom? 

Během pár dní vznikl projekt Olomoucká u mě doma, nadšení lidí mě až mrazí na zádech a hřeje u srdíčka. Jsem za Míšu ráda, protože se nadchla pro svůj sen, udělala pro to všechno, a během pár dní rozjela svůj projekt na plné obrátky. A lidi chodí, objednávají si JEJÍ jídlo, které vymyslela ona. Je unavená, protože pracuje více, má toho hodně a nestíhá dokupovat suroviny :) 
Dokázala si, že je ochotná pro své cíle tvrdě pracovat a věřte, že do roka a dne svoje vlastní bistro otevře. 

Pak se mnou Gastronautka v Brně dělala rozhovor. Víte, dokud si s někým nesednete a nezamyslíte nad tím, jaký kus cesty jste ušli, nenapadne vás, co všechno se stalo. Ono té práce je totiž tolik, že vás ani nenapadne řešit, kde jste. Vidíte jenom, kam chcete jít. Je to samozřejmě škoda, člověk by se měl občas zamyslet i nad tím, jak se mu daří, užít si to, pochválit se. 

Článek mě opravdu dojal, možná i proto, že vznikal v mimořádně vyčerpané chvíli a je možná více otevřený a upřímný, než bych si představovala. Monika mi po zveřejnění článku psala, že dostala příjemné zpětné vazby a že jí lidi píšou, že dostali chuť otevřít si vlastní bistro. 

My se rozhodli, že do toho jdeme! Poskytneme pomocnou ruku těm, kteří to v gastru myslí vážně. Máme proto všechno: prostory, zázemí, zkušenosti. 

Kdo se do FOOD Inkubátoru může přihlásit:

# toužíte otevřít si vlastní kavárnu, bistro, restauraci a chcete otestovat svůj koncept
# chcete si vyzkoušet práci v kuchyni
# máte v hlavě zajímavý produkt, domácí výrobek, potřebujete provozovnu
# umíte něco, co ostatní ne, chcete pořádat přednášky, workshopy, kurzy vaření
# chcete se učit, zajímá vás podnikání v gastru, máte hodně dotazů, jak na to

Co vám můžeme poskytnout:
# naše prostory, zařízení, kuchyň nebo i celý podnik
# konzultaci, pomoc, pokec, nadšení
# kontakty, nasměrování
# rozjet koncept, business plán, kalkulace
# test vašeho produktu, konceptu naostro

Poslední máme z nápadu Food Inkubátory horečku, pořád o něm mluvíme, řešíme. Za chvilku rozjedeme stránky a začneme pracovat na plné obrátky. Pokud máte nápad, dotaz, chcete nás poznat, neváhejte se na nás obrátit :)

kontakt: info@foodincubator.cz




No comments:

Post a Comment